Camyre De Adelhart Toorop 

10-14 onderwijs

Spring High in Amsterdam Nieuw-West is een PO en VO onderwijsinitiatief van Esprit Scholengroep en Stichting Westelijke Tuinsteden (SWT). Zij ontwikkelden een vernieuwend en actief onderwijsconcept waarin jongeren zichzelf en hun talenten ontdekken. Het onderwijs op Spring High brengt alle leerlingen letterlijk en figuurlijk in beweging. De leerlingen hebben elke dag sport c.q. bewegen binnen of buiten. Op basis van capaciteit, ontwikkeling en interesse ontplooien zij zich om een vitaal en duurzaam leven te kunnen leiden. Hun motto luidt: “Durf jij het beste uit jezelf en anderen te halen?” De eindgroepen van het PO en de beginklassen van het VO volgen samen onderwijs in één gebouw. Er zijn doorlopende leerlijnen: pedagogisch-didactisch en vakinhoudelijk.  Binnen Spring High komt dus een eind aan de harde overgang van de basisschool naar de middelbare school. Ook het vroegtijdig selecteren van leerlingen behoort hierdoor tot het verleden.

Wij proberen met ons onderwijs en ons aanbod zo passend mogelijk te zijn. Leerlingen krijgen veel ruimte om te bewegen en veel vrijheid. Dat vrijheid met verantwoordelijkheid komt is soms een harde les. Leren doen wij altijd en elke dag; vooral door fouten te maken en opnieuw te beginnen, doorzetten en niet opgeven. Maatschappelijke betrokkenheid is een groot goed; samenwerken, samen leren en samen leven heeft een vaste plek in het onderwijs op Spring High.  

Camyre LinkedIn          

Camyre de Adelhart Toorop 

Na een gesjeesde studie rechten is Camyre via de horeca het onderwijs ingerold. In 2000 tijdens het toenmalige lerarentekort heeft zij versneld haar bevoegdheid kunnen halen en alle onderwijssoorten binnen en buiten Amsterdam gezien. Vooral als schoolleider. En volgens haar is onderwijs het mooiste en beste vak dat er is; ze zou niets anders willen. Camyre werkt met hart en ziel ook zet haar innovatieve denkkracht, ondernemerszin en enthousiasme in voor de leerlingen van Amsterdam Nieuw-West, een prachtwijk met 150.000 inwoners.