Arnout van den Bossche


Een burn-out krijg je nooit samen

Arnout van den Bossche zit strak in het pak en ziet eruit als de business-consultant die hij ooit was. Systematisch en met humor onderzoekt hij de oorzaken van burn-outs: de zware last van e-mails en volle agenda’s, het gedrag van directeur en collega’s, de waan van vergaderingen en evaluatiegesprekken. Arnout steekt de draak met absurde situaties op de werkvloer, maar lacht zeker niet om mensen met een burn-out. Hij biedt enkel een lichtvoetig alternatief voor psychologen, apps en websites met zijn voorstelling ‘Burn-out Voor Beginners’.

De clichés vliegen je om de oren, het herkenningseffect is groot. Mensen anticiperen moeiteloos op Arnout, die dankbaar gebruik maakt van interactie.

Alle thema’s worden behandeld in hapklare brokken. Volgens een ervaringsdeskundige is deze voorstelling voor mensen met een burn-out een ontspannende en bevrijdende ervaring!

Als je Arnout Van den Bossche op straat tegenkomt, zou je nooit vermoeden dat hij comedian is: eenvoudig kostuum met gekleurde das, zakelijk brilletje en een kort gewiekt kapsel. Je zou wedden dat hij onderweg is naar zijn werk, ergens in een groot betonnen gebouw. Je zou hem vooral niét opmerken.

Jarenlang was hij ook die man. Een ingenieur die werkte voor grote bedrijven waaronder Siemens en Belgacom. Hij rijgde de onuitspreekbare functies aan elkaar: purchase analist, Fertigung Techniker, business consultant, senior bid manager…

Maar deze man won in 2009 Humo’s Comedy Cup. En toen werd hij fulltime comedian. Hij maakte de succesvolle zaalshow De Relatiefluisteraar, waarmee hij heel Vlaanderen en Nederland afschuimde. Na meer dan vijf jaar promoveerde hij zichzelf volgens de regels van het management tot Senior Executive Comedian.

Het onophoudelijk toeren voor De Relatiefluisteraar werd Arnout echter te veel en wat hij zelf jarenlang heeft zien gebeuren rondom hem op kantoor, overkwam hem nu zélf: hij stond aan de rand van een burn-out. Na een periode van rust begon hij onderzoek te doen over de thema’s werken en burn-out. Langzamerhand kwam de mentale klik en klauterde hij uit zijn eigen trechter. En toen is er iets constructief uit gekomen: zijn theatershow Burn-out voor Beginners.

Prijzen en nominaties:

Winnaar Humo’s Comedy Cup 2009

Winnaar Deltion Cabaret Festival (NL) 2009

Finalist VARA Leids Cabaret Festival (NL) 2012